…i mimo wszystko narzekałem
Generalnie przeliczyłem sobie, że lepiej zrobić Czachow na 4.80 + 20 talentów (przełamań wtedy jeszcze nie było), bo jest dużo taniej a efekt podobny (mniejsza wytrzymałość, ale lepszy atak). W ten sposób zaoszczędziłem symbole Druida dla Melendora i Caedmona. Nigdy nie żałowałem tego wyboru
Później “z braku laku” wymkasowałem Horghala, ale już trzykrotnie “obdzierałem” go z symboli, bo potrzebowałem dla innych (cKadillen, Viscaro, Gracja).
Z S1 to możesz sobie co najwyżej Chao albo Azarem manę obcinać… Nie wiem na jakim poziomie masz Akademię Bohaterów, ale tam na 6 poziomie możesz z treningu 3* dostać Wróżkę, a na 8 poziomie z 4* można dostać Petersa, Jasia, Małgosię lub Merlina.
Poza tym wszystkich tych bohaterów możesz wylosować podczas Festiwalu Wyzwań I.
Niestety każdy z nich działa tylko na jednego wroga (a nie 3 jak LiXiu). Na 3 działa jeszcze Proteusz z Atlantydy (dla mnie lepszy niż LiXiu, bo blokuje całkowicie generowanie many, a nie samo odpalanie zdolności)
Proteus - zatrzymuje regenerację many
Tettukh, Peters - uciszenie
Merlin - mindless attack (przepraszam, ale nie wiem jak się po polsku nazywa ten efekt)
Hansel - nakłada status, który zadaje obrażenia i redukuje manę, gdy cel załaduje 100% many.
Hansel, Peters i Merlin możesz zrobić w akademii bohaterów poziom 8.
C.Chao - kradnie regenerowaną manę co turę, w ostatniej aż 100%. To samo robi C. Renfeld, tylko lepiej, bo aż trzem postaciom.
Z sezonu 1 trudno coś znaleźć, co kontroluje manę niestety.
A o nim zapomniałem Jest naprawdę dobry, gdy używa się jeszcze 3*. Za późno go trafiłem i nigdy nie ulepszyłem, ale mój syn testował i naprawdę wymiatał.
Ciągle używam go w tawernie legend, gdyż zawsze chcę skończyć misję jak największą ilością trójek.
No i przydał się w aktywnym fioletowym zadaniu (contest of elements). Naprawdę polecam, mini Onatel.
Wiem, że wymieniłam dużo bohaterów z poza S1, ale jak wspomniałam w S1 nie ma dużo bohaterów kontrolujących manę.
Dzięki za podpowiedzi, Ranfield chyba many nie rusza, bo on tylko atakuje i regeneruje 50% zadanych, no chyba że kostium to nie wiem. 2 dzień turnieju i dla odmiany dziś perfekcyjnie
Tak, napisałam C. Renfeld, czyli kostiumowy.
Renfeld w kostiumie działa jak mini Onatel, czyli kradnie regenerowaną manę przez 4 tury.
Jeszcze innymi bohaterami kontrolującymi manę są:
4* Mgła (Valhalla) - daje -64% regen. many.
4* Kiwek (Potężne zwierzaki) - nieobliczanlny furiacki atak, czyli działa jak zwykły furiacki atak, ale przeskakuje na losowego przeciwnika. Jest to bardzo dobra postać.
I chyba tyle z takich ciekawszych 4* i 3*.