Magyar (Hungarian) nyelvű kibeszélő (Part 1)

Nemrég kezdtem el foglalkozni a talenteléssel, számolgatom, teszem veszem a troopokat. Van ez a Mack gyerek. Avarege. 19 talent szinten kap 2% manat. Ugye egy 11-es trooppal (9%) lesz 11. De 12%-tól lesz 9 csempés. Hát ez így tök baromság. 11-es szintig is 10 hónap kellett. Ezeket a készítők vajon direkt csinálják. Hát nem lenne ésszerűen megoldani? Miért nem 3% az amit kap azon a talent szinten

Wow, nagy grat! Az a betyáros Frigg! Nr. 1 pull. :slight_smile:
Az nagyon valószínű, hogy Krampusz mellé nem vinnék be healert, főleg úgy, hogy duplázódik a sárga. De ha muszáj lenne ezzel gazdálkodnom, akkor maradna a sorrend, igen. Ugyanakkor nehezemre esik elhinni, hogy ilyen bázis mellett ne tudna egy pirosat (bármilyet szinte) betenni 4. pozícióba és Frigget másodikba.
Krampusz sülte után Frigg és egy bármilyen AoE piros erősebb lenne.
Az az elképzelés, hogy Vivica def. down után Frigg elsülhet nem rossz, de így ha kiveszik Frigget, bukik az egész koncepció és más tényleges veszélye nincs ennek a csapatnak.

@kistyutyu ez nagyon relatív, de ha belegondolsz, akkor már rég megvolt (játék kezdetétől) a mana. redukciós rendszer, mikor a talentek bejöttek, úgyhogy az az extra 2% talent pontból ajándék lehet (ha ki tudod használni), alapból viszont 29-es troop gyors hőst gyorsít, 23-as average-t, 17-es pedig a lassúakat. Azon talent pont nélkül 23-ig kéne feltolnod, így elég lesz csak 17-ig. :slight_smile: Pár év után egyébként pillanatok alatt fel lehet egy troopot húzni 17-ig, csak legyen elég sonkád raktáron. :smiley:

3 Likes

Látom beelőztél…
Én is kb hasonlót írtam volna @phoibosapollon1 kérdésére…

2 Likes

Én most ezt találtam ki új defnek, majd, ha kész lesz, mondjuk így nincs benne piros, de azt gondolom nem lenne értelme Krampust kivenni és a helyére berakni pl Marjanat… Vagy igen? Jöhetnek az észrevételek, tippek, okosságok.

Találtam egy ilyen tesztet, hátha valakit érdekel: :slight_smile:

Loot from 250+ 8-10* titans (probability of 3-4* items)

Hello everyone! So for almost a year I have been screenshoting my every loot from a titan, and today I trew it in excel So I can tell you what the probability of getting a 3* unfarmable mat or 4* mat could look like.

I guess you know how the loot tiers work, I have been getting mostly loot tier X to XII, in those tiers you have 3 rolls for acs items. These are my numbers:

  1. Loot tier X - 34,8% for 3 unfarmable mat per titan* (that is 11,6% per slot), 4,6% for 4* mat per titan (1,5% per slot) - 86 titan kills
  2. Loot tier XI - 51,8% for 3 unfarmable per titan* (17% per slot), 6,4% for 4* mat per titan (2,1% per slot) - 108 titan kills
  3. Loot tier XII - 54,2% for 3 unfarmable per titan* (18% per slot), 4,1% for 4* mat per titan (1,4% per slot) - 48 titan kills

So, those are the numbers for the tiers I got the most. You can see 4* numbers are a bit off, but that’s to be expected, as those are very rare and would require more entries.

I aso got tier IX 12 times and the 3* unfarmable numbers there were 16% per titan, it is a small number of entries but still the probability for 3* mats there looks much worse than in higher tiers.

So we can see, that the biggest difference is between tier X and XI, so if you need 3* mats you should try to get and A on 9* titan or a B on 10* titan to get to that tier.

1 Like

Én ilyet találtam anno (4166 titán loot eredményét tartalmazza):

Minősítés Szabály Osztály (Tier) a legyőzött titán után Osztály (Tier) az elszökött titán után
A+ 1. helyezett 3 + a titán csillagainak a száma Csak A minősítés van
A 2-5 helyezett 2 + a titán csillagainak a száma 0.5 * (2 + a titán csillagainak a száma)
B Legalább 3.3%-nyi sebzés 1 + a titán csillagainak a száma 0.5 * (1 + a titán csillagainak a száma)
C Legalább 1%-nyi sebzés A titán csillagainak a száma 1
D 0-nál több sebzés 0.5 * (1 + a titán csillagainak a száma) 1

Gyártáshoz szükséges tárgyak eloszlása Tier-enként illetve hány húzás (Roll) van belőlük:
image

Felemkedés tárgyak eloszlása:
(3* RARE = nem farmolható felemelkedés tárgy)
image

Titán részek eloszlása az 1. HP szintig feltöltött titánoknál:
(A 2-es HP szintig feltöltés esetén 2, míg a 3. HP szintig feltöltött titánoknál 3 extra húzás van)

image

Gem-ek eloszlása:
image

Token-ek eloszlása:
image

Flaskák eloszlása:
image

Traniner hősök eloszlása:
image

Loot ticketek eloszlása:
image

Rare titánoknál a bónusz tárgy megszerzési esélye:
image

Rare titánoknál az embléma számok elolszlása:
image

Rare titánoknál a S2-S4 coin-ok eloszlása:
image

Eredeti Forrás:

2 Likes

Elköszönök!
Végleg hátat fordítok az EP-nek A játék fejlődése nem az élményt fokozza, a napi rutin nem elégíti ki a kiváncsiságomat és az a sok óra, amit rá szántam másra kell.
Itt hagyok emlékül egy trófeát! Nekem sokat jelentett, mert nem csak keserűség és bosszankodás, hanem sokszor siker is koronázta a tevékenységemet.
Örülök, hogy megismerhettelek titeket.

4 Likes

Sok sikert az élet más területein és jó egészséget @kistyutyu !

1 Like

Sziasztok!
Nem igazán jöttem rá hol tudok új üzenetet írni(nem vagyok valami jártas a forumozásban) ezért válaszban teszem fel a kérdésem.Hősök sebzésével kapcsolatban érdekelne,hogy:
Azt tudom melyik szín melyik ellenje,ami érdekelne az az,hogy azonos színnel mekkora a sebződés ill nagyobb-e mintha más nem az ellen színnel támadás esetén.
Pl:lila-lila ellen vagy lilára mondjuk kékkel támadás eredményez nagyobb kárt és mennyire befolyásolja ez a támadott ellen mana töltődését?
Válaszokat előre is köszi

Szia !

Ha nem egy adott hozzászólásra szeretnél reagálni, hanem egy új üzenetet szeretnél küldeni, akkor ezzel a gombbal lehet:

Egyébként meg a hozzászólásnál lévő Reply gombot tudod használni, és akkor az értesítést kap, akinek a hozzászólására reagálsz.

A csempéknél ha egy erős színnel támadsz, akkor az dupla sebzés. (pl Piros zöld ellen, …)
Ha gyenge színnel, akkor a sebzés a fele. (Pl zöld piros ellen)
Egyébként meg normál a sebzés.

A sebzésre egy ilyesmi képlet van:

:crossed_swords: Sebzés ≈ 100 x ( θ x Támadás / Védelem ) ^ 1.35

Támadás: a támadó hősöd támadás statisztikája
Védelem: a támadott hős védelmi statisztikája
θ egy véletlen szám exp(-.5)=0.606 és exp(.5)=1.649. között
A csempék sebzése ennek a harmada.

Ezen képlet alapján ilyesmi grafikon rajzolható fel:

Angol nyelven itt van 1 topic róla:

1 Like

Szia! Én meg mondom az egyszerű választ. :smiley: Ami ellen extrát sebzel, az a szín fog csökkentett sebzést okozni visszafelé. Magyarul ha kékkel extrát ütsz pirosra, akkor a piros fog csökkentettet sebezni kékre és így tovább. Ezt a játékon belül (csempebecsapódáskor) szürke színnel látod megjelenítődni. Ezekből a színekből egyébként ki is olvasható minden (mikor extra, mikor normál sebzés, mikor csökkentett és mikor critical).
Minden más esetben normál sebzést fogsz osztani. Maradva a példánál kékkel csak pirosra fogsz extra sebzést tolni. Zöldre ugyanakkor csökkentett sebzést. A maradék 3 színre, azaz kékre, sárgára és lilára normál sebzést tolsz.

1 Like

Szia!
Köszi a választ.Szövetségen belül felmerült egy konkrét vita war defben ami jelenleg igy néz ki:
Viszont én nyuszit a szélre tettem mivel sárgával támadnak hamar kiszedik, Heimdal viszont hamarabb betölt logika alapján.Erre jött az ukáz:tegyem nyuszit egyel beljebb mert sárgával támadnak és sárga sárgát hamarabb tölt és gyengébben támad.Ami szerintem fordítva igaz tehát sárga zöldre gyengébbet üt mint sárga a sárgára.Próbáltam infót találni de angolom kimeríti egy ■■■■■■■■■ Tudom ,hogy van fordító de valljuk be őszinten nem sokat segít csak ideget tép(számomra). A képlet színnel nem foglalkozik ha jól értelmezem tehát abból az nem derül ki.
Bocs a kisregényért csak gondoltam konkrét példa alapján könnyebb a segítség.

PlayForFun via Empires & Puzzles Community Forum <smallgiantgames@discoursemail.com> ezt írta (időpont: 2021. máj. 14., Pén 12:40):

1 Like

Köszi a választ.Közben jól belekeveredtem és mailre válaszoltam PlayForFun részére de közben itt is megjelent.
Tehát lényegében akkor nem fogja gyorsabban feltölteni sebzése pedig normál lesz mindkét esetben.

A speciális képességeknél elvileg nem számít a szín csak a csempéknél.
Az hogy melyik hős tölt be hamarabb a függ a mana sebességtől, betalált csempék számától, és az esetleg mana sebesség csökkentő/gyorsító debuff-októl illetve buff-októl.

A betalált csempék színének nincsen hatása a mana töltésre.

Heimdall lassú így lassan töltődik, Míg a nyuszi gyors, ezért gyorsabban tölt be.

1 Like

Ez számomra is egyértelmű ezért szoktam lassút beljebb tenni.Ez viszont egy nagyon gyors war volt

Ha lepiotaval elkapunk egy ládikót, amikor rejtett akkor is sebzödik szépen! :wink: :slight_smile:

3 Likes

@Xyz A németek meg használják a Scharfe S-? Azt hittem, próbáljak kivonni a forgalomból… bocsesz, off topic…

Ne haragudj ezt nem tudom megmondani pontosan mivel nem tanultam a nyelvet csak rám ragadt muszájból.
De amúgy egyre inkább dupla S-ként használják és nem ß-ként ha erre gondolsz.

1 Like

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy megérheti-e egy csapatot összedobni főleg a családi bónusz miatt .(Gondolok itt a húsvéti hősökre +20% attack.)
Sanszos, hogy csak támadásra lenne használva, de így elsőre nem tűnik nekem olyan rossznak. Jelenleg még lenne vele nem kevés munka mire használható lesz, csak kérdés, hogy megérheti-e összehozni.

Sziasztok,
másnál is előfordul, hogy a path of valor küldetések beragadnak? A Defeat enemies V-öt megcsináltam kiírja completed de nem ugrik a következőre anélkül pedig esélyem sincs végigvinni.