Magyar (Hungarian) nyelvű kibeszélő

Bocs, Mystic vision, nem mystic watch :slight_smile:

Hali! Nagy ritkán van, hogy azt írja, jelenleg nem elérhető, de ez általában pár perc elteltével már nem probléma. Illetve próbáld újraindítani a játékot, az is meg szokta oldani.

Köszi, az újraindítás segített :slight_smile:

Egy kis móka, amiről bővebben a videóban. :wink:

2 Likes

Hello Kerberusz. Először is köszi a fórumot, és a videókat, nagyon sokat segít, csak így tovább. Azt szeretném kérdezni, hogy amit a videóban mondtál Teltoc eseményről honnan lehet információhoz jutni? Milyen hősöket kell képezzek addig, milyen színü ellenfelek vannak a különböző pály@kos stb.?

1 Like

Szia! Az egyes videókban alapvetően minden infó megtalálható, viszont kedves társunk, Mariamne készített róla külön threadet, amit ide kattintva elérhetsz: Memento 4 Events.
Itt szépen, képek formájában egy helyen van minden infó, ami az eventekkel kapcsolatos.
Hogy milyen hősökre van szükséged, illetve, hogy melyik az egyik leginkább kifizetődő összeállítás, arról bővebben beszélek itt: https://www.youtube.com/watch?v=923iVK-dCBA&t=341s, de dióhéjban azért itt is összefoglalom.

  • Mono pirosnak hívják az 5 fire (tűz) csapatot, ezek: Boldtusk, Falcon, Gormek, Lancelot, Scarlet. Ezt a csapatot majdnem mindig érdemes hozni, Teltoc és Avalon eventen különösen, hisz egyiknél minden szinten vannak zöld mobok, amikre extra sebzést tolsz, másiknál majdnem minden szinten, plusz Morgan (zöld boss).
  • Wukong egy olyan hős, ami szintén eléggé kifizetődő tud lenni, hisz a critical nagyon megkönnyítheti a dolgodat (ahogy meg is nehezítheti).
  • Kék hősöknél Kiril és Grimm (amiből jöhet több), ezen kívül Season 2-s Triton.
  • Lila hősöknél Tiburtus (amiből jöhet több).
  • Sárgáknál Jackalből ajánlott több is (nagyon gyors hős, s a yellow defense reduction miatt gyorsan kilő bárkit).

Igazából, hogy ezt a kérdést feltetted, érdemes lenne egy videót készítenem, ahol könnyebben ki tudnám fejteni, hogy mit, miért. Lehet ez lesz a következő vidi témája. Addig is, ha töltesz fel ide egy screenshotot a hőseidről, szívesen segítek, hogy szerintem min érdemes dolgoznod. :slight_smile:

Köszi a segítséget előre is. Sajna még nem nagy arzenállal rendelkezek.

No lássuk! Amíg az ember nem rendelkezik túl sok hőssel, akkor értelemszerűen örül annak, amit kap, így felhúz mindent. Ideális esetben egyébként is 6*5 = 30 hősre van szükség a háborúkhoz, ami elég sok, úgyhogy jó ideig nem lehet ezt “elrontani”.

Ha az lenne a kérdés, melyik 4* hőseid érdemesek húzásra a későbbiekben, akkor is azt mondanám, mind ezek közül, ugyanis Tiburtus és Grimm nagyon hasznos hősök általánosságban (offense, defense, AW, events, titan), Kirilről ugyanez elmondható. Little John sokáig nagyon jó defense csapatba + nagyon magas az alapsebzése, ami jó event hőssé teszi epic szinten (én csak emiatt húztam őt fel). Ameonna pedig véleményem szerint az egyik legjobb és legérdekesebb season 2 hős. Ha ellőtte a skilljét, érinthetetlen és óriási előnye eventeknél, hogy hatalmas alapsebzést tol (őt sajnos még nem sikerült megszereznem).
Egyszóval bátran húzd ezeket a 4* hőseid.

Ami a 3* hősöket illeti, igazából magasabb szinten már csak azokat tartjuk “hasznos” hősöknek, amelyek eventek szempontjából használhatóak. Ezek közül pedig csak Bane, Belith, Ulmer és Hawkmoon játszik.
Ugyanakkor, mivel a 3* hősök nem igényelnek 3* felemelkedés tárgyat, ezért nyugodtan lehet húzni, ami jön.

Tegnap este még egy kérés befutott felém, úgyhogy biztosan készítek majd egy videót a season1 alaphősökről is, mit, miért, hogyan. :slight_smile:

Az király lenne, mert ugye tw elég magas szimten tolod, és mint kezdő emberke (mint én is) csak néztem hogy mik vannak ebben a játékban, de sokminden meg segített, ellenben, rengeteg minden volt, van ami még mindig nem tiszta, de sajátbőrén tapasztal az ember. A magyarítás meg nagyon jó ötlet, remélem sikerül összehoznod. Az új patch milyen újítást adott a raiden kívül?

1 Like

Szia Kerberusz, a video jó ötlet, ha lesz energiad folytatni nagyon kíváncsi leszek majd a különböző karakterkombókról, taktikákról szólóra is :slight_smile: megnéztem én is, hogy kik mivel nyertek az eventen, de nem nagyon tudtam összerakni, hogy mondjuk 5 egyforma szìnű hőssel hogyan lehet egyáltalán eljutni a főbosszig, főleg gyógyító nélkül. Nekem van olyan harcom amikor egy típusú ikonból olyan keveset ad, hogy még egy fast-os hőst is a harmadik mob csoportnál tudok először használni, a mobok manája (mar amelyiknel van) meg minden missing heros becsapódásnál is töltődik, szóval egy kicsit szerencsétlenebb set up-nál már nincs gyógyitalod amire a végére érsz… ebből adódik egy kérdés is, hogy miket érdemes megtartani a négyes-ötös hősökből, illetve az sem teljesen világos, hogy a troopok mihez adnak hozzá szazalékokat? A normál sebzésekhez is vagy csak a special skillek sebzéséhez? És mi vam ha van két egyszínű egy csapatban? Összeadódik a bónusz? Ha nem tolakodás akkor én is betenném a meglévő hőseimet, hátha tudnál pár hasznosat tanácsolni mit húzzak vagy tartsakeg és mit ne. Köszi

1 Like

Köszi! :slight_smile: Az új videóban megosztom mi újat tartalmaz a patch.

Szia! Hogyne, dobd ide be nyugodtan, a kérdéseidet pedig tartalékolom, s a következő videóban kitérek rájuk. :slight_smile:

Szia, ezek lennének plusz egy alap Li Xiu csak az nem fért rá a képre.

1 Like

No nézzük! Azokat hasonlítom össze, amiket itt látok, hogy valami kiindulópontunk legyen. Személy szerint Joon-t előnyben részesíteném Drake-kel szemben. Joon általánosságban véve jobb hősnek gondolom. Kadilen-t szeretem, mert időzítve ki tud húzni a pácból, ugyanakkor nálam 3/70-nél pihen, s ott is marad, mert várom a decemberi (zöld) HotM-t. :stuck_out_tongue: Khagan elég jó tank, de mivel ott van Aegir, akit Guinevere után 2. legerősebb tanknak tartok, ezért biztos őt húznám, főleg, amennyiben nincs egy erős tankod defense csapatodban. Obakan-t személy szerint az egyik legjelentéktelenebb hősnek tartom, ezért őt max. 3/70-re vinném fel.
Ami a 4* hősöket illeti Kiril, Hansel, Rigard must have - mindenképp húzd fel őket, s utána a többit tetszés szerint. Hanselről beszéltem a videóban, hogy valószínűleg a leghatékonyabb zöld 4*, ezért nem is kérdés. Kiril-t sokáig (állandóan) használod majd, Rigard pedig azon kevés hősök közé tartozik, aki dispelel. Plusz ne felejtsük el, hogy AW-k szempontjából az az ideális, ha legalább 6 healere van az embernek. (Minden csapatodba jusson egy, ha colour stackelsz (több azonos színűt hozol be az enemy ellen). Sabina szintén jó hős, mint ahogy Sonya és Caedmon is (szintén dispel és gyorsak). Kelile vs. Colen nehéz dió - tulajdonképpen 50-50% nálam, mindkettőnek megvan a maga előnye.

Ezt pedig általánosságban írom: Fontos, hogy ne feledjük, minden relatív, így igazából nincs nagyon “jó” vagy “rossz” hős. Majd egy videóban elmesélem, hogy (én) miért részesíteném Guardian Kongot előnyben Azlarral szemben, miközben Kong az egyik legelhanyagolhatóbb hős a játékban, míg Azlar legtöbbeknél must have.

Üdv! :wink:

1 Like

Köszönöm, majd ahogy haladunk előre lehet, hogy még lesz hasonló kérdés, ha esetleg addig még dalban (videóban) nem mondod el :slight_smile: Valahogy Obakan-al nekem is ez volt az érzésem, de sajna egyelőre csak ezt adta be. :frowning:
Fent írod, hogy 6*5 hős kell. Ha 5 szín van és egyszerre 5 hős küzdhet akkor hogy jön ki a matek? Mi a kakukktojás?
Egyelőre akkor megfogadva a tanácsod minden hónapban összerakom az adott HotM színének csapatát, aztán meglátjuk 5 hónap múlva :slight_smile:

Szerintem úgy értette, hogy 6 darab 5* hős kell. A háború miatt, hogy tudjál szépet ütni. :slight_smile:

1 Like

Szerintem úgy értette, hogy az AW miatt előbb-utóbb meg kell lennie 30 db használható hősnek. Az AW-ban 6 támadása van mindenkinek. Azért kell 30 hős, mert nem használhatsz 1 hőst 2x egy AW-ban.

Amúgy Kerberusz, nagyon jók és hasznosak a videóid. Szerintem végig is néztem mindet.

Egyszer csinálhatnál olyan videót is amiben a titán harcot mutatod be, illetve a hősök fejlesztését.

Valahogy a titán ütése nagyon nem megy nekem. Lehet csak nincs szerencsém a puzzlékkal, de ritka, hogy fel tudom venni a versenyt a csapattársaimmal. Van valami tipped? Milyen itemeket kell vinni, stb.

Illetve a hősök felhúzásáról is lehetne egy bővebb összefoglaló.

Üdv
n

1 Like

Na hősök fejlesztését 2x kérdeztem meg, bocs :slight_smile:

Hali! Nagyon szívesen beszélek ezekről a dolgokról is. Elég szép számban összegyűltek kérések, kérdések, aminek nagyon-nagyon örülök, egyrészt mert pozitív visszajelzés, másrészt meg, mivel remek témákat szolgáltat eljövendő videókhoz. Köszönöm nektek!

Úgyhogy ezúton is üzenem mindenkinek, jönnek a válaszok hamarosan! :wink:

@nathanadler, felkerült a ■■■án mészárolós videó. :wink:

És ha bárkit furdalna a kíváncsiság, miért pöttyözi ki a " t i t á n " szót, azért, mert az elején lévő három betű annyit tesz, hogy “csöcs”. :slight_smile: