Magyar (Hungarian) nyelvű kibeszélő

Szia! Feltételezem az a probléma, hogy már sokkal-sokkal több magyar szövetség van, mint egykor, s majdnem mindben benne vannak ezek a kulcsszavak, míg a kereső mindig ugyanazokat dobja ki. Így, ha kiszorultok, nem sokan fognak titeket megtalálni.
Megoldásként ajánlani tudom, hogy hirdesd a klánt, itt is megemlítheted, de még jobb ötlet egy külön témát kezdeni csak ezzel, esetleg FB csoportokba jelentkezni, s ott is ellőnni pár hirdetést. Más ötletem nincs.

Szia Kerberusz, lenne egy kérdésem. A hősöknél a páncél és az életerő hogyan működik pontosan? Egy támadásnál a bevitt találat hogyan oszlik meg? Melyiket érdemes húzni?
Köszi a választ!

3 Likes

Szia! Mivel pontos számadatokat nem szolgáltat a játék, ezért csak találgatások vannak, matematikailag lehetetlen megmondani. Ugyanakkor ami biztos, hogy:

  • kevés páncél + sok életerő = nagy sebzést fogsz bekapni
  • sok páncél + kevés életerő = kevesebb is elég, hogy megöljenek

azaz, ami egészen biztosan megmondható, hogy a legegészségesebb, ha nagyjából egységesen oszlanak meg a pontok. Illetve, ha olyan karikról beszélünk mint Magni vagy Kong, ahol alacsony az alap pajzs, ott elsősorban odapakolni, ha fordított a helyzet, s alacsony HP-ről beszélünk, akkor pedig oda.

1 Like

Szia! Köszönöm a választ. Marjana kapta a 6 gyűrűt nálam. Következőleg felhúzom majd Arest 70-re és próbálgatom, hogy tudok köré csapatot építeni, el tudom-e miatta hagyni Boldit stb. A következő 6 gyűrű vagy az övé lesz nálam vagy Elenaé, hacsak nem esik valami más hős amit majd érdemes fontolóra vennem. Kong pedig pihen egy kicsit szebb időkre várva :slight_smile: Ezt a táblázatot így kigyűjtve még nem láttam, hol lehet megtalálni?

Szívesen! Sajnálom a helyzetet Konggal, én is nagyon szívesen felhúznám. Reménykedem benne, hogy majd egy szép nap egy patch-al javítanak rajta picikét! Ami egyébként teljesen helyén való lenne. :confused: Ha már RPG-ről beszélünk, ott a világ legtermészetesebb dolga, hogy korrigálnak a karaktereken, de itt még ezt is lehúzással, kosztümök vásárlásával próbálják eléretni. Nem szimpi.

A hősöket itt találod: New! All Updated Hero Rosters

Sziasztok!

Ahogy a vidiben mondom is, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ezek után kedvet kapott-e valaki top1000, top500 eléréséhez, gyakoribb részvételhez, nagyobb erőfeszítésekhez stb.?

2 Likes

Nos kedves Kerberusz!
Ez a saját véleményem amit leírok, szóval nem a tömeg hangján szólok.
Ez a random láda számomra azt jelenti, hogy minél több energyt tol bele egy illető, annál magasabb az esélye, hogy beadja neki. Ebből az következik, hogy akik eddig a topban voltak, még magasabb pontszámmal lesznek ott.
A top 10-1000ig rangsornak azért nem örülök, mert eddig bennem volt a verseny hogy elérjem a top 100 helyezéseket, mert számomra az egy úgymond, elismerés ha valaki ott lehet. Így hogy 1000ig adja ugyanazt a lootot már nincs értelme menni. Jobb lett volna sztem, ha több jutalmat adnak mondjuk a meglévő helyezésekért.
Végszóra pedig, a macskanyávogás hatalmas a videóban 23 perc környékén!!!

1 Like

Pár napja olvastam végig én is az újításokat. Alapjában véve pozitív dolgok ezek. A több, jobban elosztott loot. Bár ezt szerintem máshol majd kompenzálják, ismerve az SG-t :slight_smile: . Az is lehet, hogy az Alchemy lab miatt van. Mivel ott már lehet majd gyártani/konvertálni a három/négy csillagos itemeket.

Így nyugodtan dobálhatják már mindenhol a nagyobb loot-ot. Azaz, lehet, hogy tervbe veszik azt a változtatást, hogy ne csak az itemek megszerzésén legyen a hangsúly.

De gyakorlatban is látni kell majd mi, hogyan fog működni. Akkor majd pontosabb képet kapunk.

Ami az eventeket illeti még agyalni kell rajta, de két dolog rögtön szembeötlő.
Az egyik az amit említesz, hogy a jelenlegi élmezőny joggal érezheti azt, hogy forrósodik a lábuk alatt a talaj. Mert eddig elég volt 100-150 flaska, ami most könnyen lehet, hogy 300-400 lesz a végén.
Amivel nem lenne semmi gond, mert ezek az emberek rá fogják áldozni a 300-400 flaskát is.

A második dolog viszont könnyen a vesztük lehet. Ugyanis a speciális jutalomért bizony végig kell játszani az adott meneteket, ami becslésem szerint még, ha 5-6 nap is lesz az eventek hossza akkor is komoly időbe kerül.

Könnyű kiszámolni, hogy egy átlagos 60 másodperccel számolva is 200 flaska X ~ 15 játékkal= ~ 50 óra tiszta játék 5 nap alatt.

Tehát a mostani elkezdem és ha nem olyan a pálya akkor lépek is ki és kezdem újra ~ 10 mp időveszteséggel, nem fog működni.
Azért az 50 óra de legyen csak 40, az 5 nap alatt 8 óra tiszta játékot kíván meg, 50 óra esetén meg napi tízet. Azért az brutális lesz. És könnyen lehet, hogy akkor sem fogja dobni a bónusz pontokat.

Ezt csak azért írom, mert a véletlen faktor mint írtad, még egy újabb ponton beköszön
Így az igazán szerencsések fogják nyerni az eveneteket, persze áldozni is kell majd rá.

A szerencsefaktort továbbra sem akarják lejjebb szorítani a játék semmilyen aspektusában, ami elszomorító.

Szia Kerb!
Most láttam a 75. részt és szerintem nincs abban igazad, hogy radikálisan megváltozott a játék. Inkább csak te értél el arra a szubjektív pontra, hogy ennyit már nem szeretnél költeni, hogy versenyben maradj. Eddig sem csak a pulloknál és az eventeknél számított, hogy mennyit költ valaki. Hanem például az ascension mat.oknál. Hány ötöst tudtál volna felhúzni, ha nem vettél volna? És azokat is nagyrészt a tc-sekből. Egyébként én megértem. Ha nem biztosítana a pénz valódi előnyt, miért költenének.

Szia Ubul! Köszi a választ! Jó meglátás, én erre nem is gondoltam különösebben. Bár a 4* asc. tárgy miatt kedvező változtatás, aminek biztosan sokan örülnek majd. Ugyanakkor tény, hogy ezáltal elveszik a top100 pikantériája, illetve presztízs-értéke. Ebben abszolút meg tudlak érteni. Talán még nagyobb vesztese lesz ilyen szempontból az epic fokozat, ahol a top100 eddig garantálta az avatart (sokan gyűjtik), mostantól azonban a top500 ezt nem fogja lehetővé tenni. Ezzel szemben a legendary szinten a top100 ezentúl legendary avatar-t ajándékoz majd, ez viszont nem rossz! :wink: Avalonnál Morgana boszorkány a begyűjthető zsákmány! Én legutóbb még Merlint szereztem “csak”.

Mindenképpen nagyon izgalmas lesz ez az első újított event, mert itt fognak kiderülni a dolgok, hogyan is működnek a gyakorlatban. Hasonlóan látom, bár szerintem a 300-400 flaska még egy meglehetősen szerény tipp. Ha eddig 10 pályához kellett 150, 15-höz rögvest kéne 225 - hogy ugyanazt tudják kivitelezni első helyért. Ugyanakkor Atlantisból kiindulva ezek a chestek jó, ha 10-ből egyszer beugranak majd, ami elméletben (a pont miatt) elengedhetetlen lesz (s lehet csak 2. vagy 3. hullámnál jönne, amit nem is látsz, ha folytatod a rögtön kilépést, ugyebár), ugyanakkor mi annak az esélye, hogy a “tökéletes board” jön úgy és akkor, amikor a chest is? Lassan exponenciálissá válik ez a képlet, valami őrület! Szóval, hogy forrósodik a talaj, teljes mértékben aláírom, s ami miatt kibukhatnak majd a top játékosok, hogy ezek után a jócskán befektetett anyagiak mellett is teljesen kétes lehet a kimenetel. Kíváncsian várom!
Hja és olvastam már itt, pl. legutóbb Api-tól (általában top10), hogy bolondéria ami van, ezért nem is pályázza az első helyezést, beéri a top10-el. Ha ez így fog megvalósulni, ahogy elképzeljük, biztos vagyok benne, hogy többen is felhagynak a top1-re való törekvéssel, akiknél eddig esélyes volt.

1 Like

KÉRDÉS!
Szerinted hogy lenne érdemes összeraknia rare csapatot Avalonra ezekből a jószágokból? A talent maxos lesz addig mindenkin.

Gondolkozok Muggi felhúzásán is addigra.

Szia!

Abban egyetértünk, hogy magasabb szinten könnyebben kibuknak a különbségek, azonban a videóban felsoroltam olyan objektív tényeket, amikkel szerintem nehéz vitatkozni, de hogy esszenciálisan összefoglaljam két pontban, mi a fő problémám:

  • talentek

Mikor elkezdtem a játékot, többször is hangsúlyoztam, hogy alapvetően el tudod érni (!) a nagyok szintjét. Persze rengeteg idő, grindolás, farmolás meg türelem, de el tudod érni, s meg is tudod verni őket. Ez ma már nincs így, ha valaki költ (és minél többet költ), nem tudod utolérni. A troopok mellett - ami bár kegyetlen mennyi időbe telik felhúzni, még mindig megolodható, mondjuk 3 év alatt - addig a talenteknek nem lesz vége soha. Több talent pont vásárlás -> nagyobb előny; több chest gyorsítás (ami pénzbe kerül és talentet jelent minden alkalommal) -> nagyobb előny. Ezzel az előnnyel jobb helyet tudsz elérni tournamenten, ami több talent pontot jelent -> nagyobb előny; ha visszavásárolod magad tournamentbe, azért megint kiadsz valamit - ami persze nincs rád kényszerítve, de különben egyre radikálisabb sebességgel fogsz elmaradni, mint a borravaló. Ez, ilyen formában NEM VOLT.
Asc. matokra költhettél, persze, de az egyrészt játék elejétől adva volt, másrészt pedig alapvetően időt spóroltál vele, mást nem nyertél. Def. teamedben akkor is 5 hős szerepelt kimaxolva, nem pedig egy 7-es szintű vs. 13-as szintű. Arról nem is beszélve, hogy nem volt tournament, aminek tényleges tétje lett volna. S még egy gondolat, ez nem csak a régieket érinti, hanem az újakat is. Ha ezt így teljesen újoncként átlátnám, millió százalék, hogy nem kezdenék bele a játékba, mert tudnám, hogy még csak esélyem sincs behozni azt, aki két éve játssza. Akkor pedig milyen motivációja van az embernek, ha kezdettől tudja, hogy maximum kulloghat a többiek mögött.

  • az idea, amit a játék láttat vagy közvetíteni próbál

Te jómagad is írod. “Egyébként én megértem. Ha nem biztosítana a pénz valódi előnyt, miért költenének.” S ebben abszolút igazad van, egyetértek. Csakhogy a játék üzletpolitikája a maga gacha szisztémájával arra épít kezdetektől, hogy mindenkinek azonos esélye van, pl. 1%.
(Az már igazából technikai jellegű kérdés, hogy ez is puszta látszat (ismerjük Einstein anekdotáját “Ha annak alapján ítélsz meg egy halat, hogy hogyan tud fára mászni, egész életében hülyének fogja hinni magát.” azaz aki 2000 €-t keres havonta vs. 400 €-t, nyilván nem azonosak az esélyeik)).
Magyarán, amit az egészből ki akarok hozni, döntsék el, hogy hogyan reklámozzák magukat:

  • vagy tényleg “egyenlőek” az esélyek, de akkor ne tudd magad visszavenni tournamenten, ne tudj talentot, troopot vásárolni stb.
  • vagy tudd már megvenni magadnak azt a ribanc párducot ( :smiley: ), ha igazából két éve az a szíved vágya, különben bármit is mondanak, az nem más mint színtiszta képmutatás, kapitalizmus és szerencsejáték

Ez egy cseppet hosszúra sikeredett. Üdv! :slight_smile:

3 Likes

Uhh, Ubul. Erre kapásból nem tudok válaszolni, sajna. Engem eddig egyáltalán nem érintettek a rare eventek, szóval ami biztos kell az Brienne, Berden, Mnesseus és feltételezem, hogy akár duplikátok is szerepet játszhatnak. No meg eddig, ha jól mondom, akkor úgy volt, hogy rare-nél számított legkevésbé a stratégia (értem ezalatt, hogy nincsenek gormek + falcon szinergiák), legyen a lehető legnagyobb dmg a legrövidebb idő alatt, oszt’ jó. :slight_smile:

Ezért is viszem az élet irányba az összes rare hőst, mert ugye a megmaradt életerő is pluszpont a pályák végén. Lehet hülyeség, de Belith is állandó tagja a bandának. 3 csillagos 1002hp val.

Ha a többi is fel lesz tornázva, az 10 pályán, ha max hp val tudom befejezni, márpedig eza cél, jó sok pluszpontot jelent, azokkal szemben akiknek nincs ilyen :grin::grin::grin: Ez az én meglátásom, de lehet hogy baromság. Javíts ki ha az.

1 Like

A másik ami még eszembe jutott a battle itemek. 15 pálya lesz, szóval a jó eredmény érdekében sokkal többet kell majd elhasználni, mint eddig. Lehet hogy emiatt is tolták ki a jutalmakat 100ról 1000re.

1 Like

Húúúúha! :smiley: Az minden bizonnyal százalék alapú, azaz az életerőpont mindegy, hogy mennyid van, csak maxon legyen, s akkor max. pontot kapsz érte. Ezt hamar le lehet tesztelni, de hogy őszinte legyek, ebben soha még csak nem is gondolkodtam. :smiley: Sőt, sebzés mellé pont, hogy pajzsot viszek, mert kisebb HP / több pajzs mellett, még ha sebeznek is, százalékosan kevesebb életem fog lemenni.
De egyébként is, szerencsére ez majdnem elenyésző tényező, ugyanis a jó helyezés az idő / kombó függvényében fog megvalósulni igazán.

Kösz a választ, akkor csak túlgondoltam a dolgot pár sör melett! :grin: Most én a kövin háttérből nézem majd a történéseket, addig a nagyok kitaktikázzák, hogy mi a helyzet. Majd utána meglátjuk mit mutat a matek.

@Kerberusz Már akartam kérdezni, hogy a Teltocot telefonon nyomtad, vagy valamilyen emulátoron?
A top10 min játszik. Van erről infód? Telefon, tablet vagy emulátor? Csak a sebesség miatt kérdem.

Cookie Settings