Magyar (Hungarian) nyelvű kibeszélő (Part 1)

Ha épp töröd az angolt, álljon itt ez a magyar nyelvű kibeszélő. Én Kerberusz vagyok, a Rogues & Misfits játékosa. Nemrég kezdtem egy Empires & Puzzles magyar nyelvű youtube csatornát (_https://www.youtube.com/channel/UCvI1s2rFS4TIGDdsa4t_EnQ?view_as=subscriber_), ahol próbálom kitölteni az eddig megvolt űrt, s segíteni a kezdő játékosokat. Jó barátságot ápolok továbbá az angollal, úgyhogy, ha kérdésetek lenne, illetve szeretnétek a játékhoz köthető pontos fordítást kapni - írjatok bátran. :slight_smile: Üdv

30 Likes

Sziasztok!

Befutott hozzám egy kérdés a csatornámra, hogy készülék cseréje esetén mi a teendő, hogy folytathatod a játékot ott, ahol abbahagytad. Ide is bemásolom a választ:

"Szia! Természetesen folytathatod, ahol abbahagytad, pár dolgot kell csak észben tartani. Miután elindítod a játékot, s megjelenik a bázisod, jobb alsó sarok menüre (könyv) rákattintva megjelenik a beállítások menüpont (fogaskerék). Ha arra rákattintasz, látod lent, hogy be tudsz jelentkezni Facebookkal, illetve GOOGLE PLAY accounttal is. Ajánlatos mindkettővel mindig bejelentkezve lenni, de a lényeg a GOOGLE PLAY, ugyanis az menti a progressed (azaz, hogy hol tartasz éppen a játékban).
Ha ez megvan, elméletileg letöltöd a játékot az új készülékre, ott bejelentkezel ismét, s kész is a varázslat.

Még egy fontos infó. Nem árt, ha lemented a te accountod kódját. Ezt ugyanúgy a beállítások menüpont jobb felső sarkára kattintva (about) találod. Ott van, hogy ACCOUNT, s hogy VERSION. Az ACCOUNT melletti kódot mentsd el, ami # jelecskével kezdődik. Nálam #és5betű. Ez megint egy olyan kód, amivel a supporthoz tudsz fordulni, ha valami balul ütne ki. Sok sikert!"

Ami hangsúlyozottan fontos, hogy ha többen is játsszátok családon belül a játékot, külön-külön google accountot használjatok, ellenkező esetben az egyik progressel felülírjátok a másikat. S mentsétek el azt a pár számjegyű kódot, ellenkező esetben a support sem tud segíteni, ha valami balul ütne ki.
“Kérjük vegye figyelembe, hogy bármilyen kérés Account Identifier (azaz A KÓD) nélkül nem végrehajtható, így automatikusan törlésre kerül.”

2 Likes

Hello!
egy hete játszom ezt a játékot és kérdéseim lennének.
Azt már tudom, hogy a hősöm szintjét saját magával, vagy azonos színű másik hőssel emelhetem. Mi van akkor, ha más színű hőssel emelek szintet?
Ha van egy maxra húzott egycsillagos hősöm (pl: Sharan, vagy Brand) érdemes vele szintet emelni egy két vagy háromcsillagos hősön?
A troopok szintjét lehet emelni, vagy csak várhatom, amíg magasabb szintű troopot húzok vagy kapok a ládában?
A hősöm costja emelkedik, vag ycsak úgy tudom emelni a team costot, ha lecserélem a hőst?

1 Like

Szia!

Megpróbálok pontokban válaszolni:

  1. Más színű hőssel is emelheted természetesen adott hősöd szintjét, ebben az esetben azonban az valamivel kevesebb XP-t (tapasztalati pontot) kap. Ami nem is lenne nagy probléma egyébként, de a 8 szintből álló speciális képességedet is fele olyan eséllyel húzhatod csak, ezért azt ajánlatos csinálni, hogy amíg fel nem fejlődik a skill 8/8-ra, saját színű hőssel fejlesztesz, aztán meg, ha gyorsabban akarsz fejleszteni, jöhet bármilyen szín.
  2. Igazából még annyira elején vagy a játéknak, hogy pár hét múlva nem is fogsz 1*-os hőst használni, aztán megeteted valamivel őket, mert csak helyet foglalnak. Egyébként a kérdés lényegét tekintve több XP-t ad, de abszolúte nem arányosan többet.
  3. 4*-os troopot csak epic troop tokenből szerezhetsz, 3*-osat néha sima token is dob, aztán azokat fejleszted. A 3*-os max szintje 20, a 4*-osé 30.
  4. A hősök minden plusz szinttel többet érnek, így, mikor minden hősöd maxos, az a max costod. Természetesen a troopok fejlesztésével is növekszik a team score.
1 Like

Köszönöm, igyekszem megérteni, amit mondtál. És a troopot hogy fejleszhetem? Vagy azt csak később, ha már magasabb szinten vagyok?

1 Like

Igen, magasabb szinten, ha már van egy termelői épületed 10-es szintű (nálam stabilan a Forge az, hisz nincs szükségem 4-re), akkor át tudod majd alakítani barrack-ká, amiben pedig tudod fejleszteni a troopjaid max. szintjét.

3 Likes

Sziasztok,

azután szeretnék érdeklődni, hogy a troop-ok fejlesztésénél van jelentősége annak, hogy milyen minőségű troop-okat áldozunk be vagy az nem lényeges és mindig ugyanazok a képességek emelkednek ugyanannyival, esetleg teljesen random az egész?

1 Like

Hello!

Az teljesen mindegy, mit áldozol be, ugyanúgy fognak emelkedni az egyes attribútumok.
Nyilván 3* troopnál sokkal több xp-t kapsz, mint 1* troop esetében. Ennyi a különbség.

Érdekesség, majd egy év kellett hozzá, hogy 4* vörös troopot szerezzek, ezért elkezdtem fejleszteni egy 3*-osat - eventhez, elsősorban. A 3*-osok max szintje lvl20. Most vagyok lvl18 és itt meg is állok, mert lvl18-on eléri a maximum sebzési értékét, illetve a critical sebzés esélye is maxon van - 19. és 20. szinteken már csak a hp és a páncél növekszik.

2 Likes

Szia,

Koszonom. Azt esetleg tudod, hogy a 4*-os troop-nak mekkora a max szintje?

En kb 1 honapja jatszom, de az elso epic troop tokenemre adott egy 4*-os sargat. Azota mondjuk csak 3-asak vannak.

Persze, 30-as a max. szint és évekbe telik, míg az ember befektetés nélkül fel tudja húzni őket akkorára.
A sárgával szerencséd volt, mint nekem a kékkel anno, a piros viszont csak nem bírt jönni. 10 hónap után aztán nagy nehezen. :wink:

Még egy kérdés jutott eszembe, épületeket le lehet bontani a játékban? Az áthelyezést megtaláltam, illetve a konvertálást is, de ha jól láttam, ott nem mindenféle épületté lehet átalakítani. Véletlen az egyik helyre építettem training camp-et, de farmot kellene belőle csinálni :slight_smile:

2 Likes

Épületet nem lehet bontani,viszont van egy jó hírem. A végén mindenkinek minden épületböl ugyanannyi van. Tehát azon nem kell agódnod hogy esetleg valamit elcsesztél

3 Likes

Helló nekem egy olyan kérdésem lenne hogy mire jó az atlantic tokens?

Szia! Nagyon egyszerű. Season 2 újdonság, minden hónap végén 3 napra megnyílik az Atlantis portal, ahol az új (és régi HotM (hónap hősei)) elérhetővé válnak valamilyen formában. 100 atlantis token lehetővé teszi, hogy húzz egyet ingyenesen, úgyhogy érdemes gyűjtögetni. :slight_smile:

ohh köszi szépen rá nem jöttem volna :smiley:
jó lenne már valami jót húzni 22es szinten tartok de még csak 3as szintű hőseim vannak

Nincs mit. Hát igen, befektetés nélkül eltart egy ideig, de ha az épületeid felfejleszted, előbb utóbb jönni fognak. Ráadásul most, hogy itt ez az atlantis coin koncepció, elég sokat össze lehet gyűjteni csak azáltal, hogy végigtolod a Season 2 pályáit, egy kis szerencsével azáltal is jönni fognak. :slight_smile:

melyik épületet célszerű elsősorban fejleszteni, h jöjjön is valami?

Természetesen a Training Camp az első, amit érdemes pont ebből a szempontból legalább lvl13-ra felfejleszteni, az már megadja az esélyt, hogy adja a 4*-os hősöket. Persze farmokra és bányákra is szükséged lesz, hogy tudd fedezni a kiadásaid. Elsősorban ezek a legfontosabbak, ha erősebb hősöket szeretnél szerezni.

https://sites.google.com/site/empiresandpuzzlesrpgwiki/intro/base/training-camps

1 Like

Sziasztok,

lenne még néhány apróság, ha tudtok segíteni, megköszönöm.
A titánok elleni küzdelem hogyan működik? A játék azt írja, hogy be kell lépni egy klánba.
Ha csinálok egy klánt, akkor is van minimum létszám, amit elérve lehet csak küzdeni ellenük.
Az értük kapott loot-ot risztelik a résztvevők vagy mindenki megkapja, esetleg mindenki különbözőt kap?
Hogyan kell összeszervezni, hogy egyszerre lehessen küzdeni ellenük?
Illetve van olyan tárgy, amivel vissza lehet tölteni a Titán életerejét, ez gondolom arra szolgál, hogy többször is le lehessen verni, ezáltal több loot-ot lehessen szerezni.
Ezen felül én még csak most járok a session 1 vége felé ugyan, de csak 1 lehetőséget jelöl a Titán elleni küzdelemre. Ha megcsinálom ezt a 24 részt, akkor gondolom lesz majd egy újabb (nem csak az Atlantiszos, amit már most is csinálok párhuzamosan), ahol megint lesz majd egy másik Titán, amit le lehet verni?
Ha már esetleg Ti jártok ott, akkor az értelemszerűen gondolom erősebb loot-ot ad, érdemes megtartani a Titán visszatöltésének tárgyait arra?
Illetve az Ascend-eléshez szükséges tárgyakról van valahol egy lista, hogy melyik pályán, hol a legvalószínűbb, hogy beadja? Esetleg lehet ezeket venni is? Az “at least”-es feature-ökön kívül, ami erős lehúzás. Lehet ezeket célirányosan keresni? Arról van valahol egy lista, hogy az egyes hősöknek mi kell az Ascendhez?
A klánokra visszatérve, hogy ha valaki belép a klánba, akinek van szintén aktív titánja, akkor azokat is gondolom le lehet közösen verni?
Esetleg van arról valamilyen információ, hogy a “monster” és “heroes” rész helyett milyen gyakran vagy minek hatására ad be mondjuk csak 1 színű szörnyek legyőzésére szóló részt, ami nyilván sokkal erősebb loot-ot ad, ahogy tapasztaltam.
Játékos nevekre lehet keresni a játékban, kíváncsi lennék rá, hogyan állsz Kerberusz. Persze, csak ha nem gond. Én még csak másfél hónapja játszom, szóval én még jóval hátrébb járhatok, ami nekem jó, mert így tudok segítséget kérni :stuck_out_tongue:

üdv:

Horund

Szia! Megpróbálok tömören válaszolni, kiemelve a lényeget.

  1. Titan elleni küzdelem rém egyszerű (klánalapításban ne gondolkozz, így is több van, mint kellene), belépsz egy szövetségbe, és tudod ütni, ennyi. Úgy képzeld el, mint az első provincek végén lévő sárkányt. Pontosan ugyanaz a rendszer. Belépsz, ütöd, amíg tudod, s ha a maradék 29 ember is rendszeresen üti, akkor megölitek, mindenki kap véletlenszerűen lootot. Olyan tárgy nincs, ami visszatöli a titan életerejét. :smiley:
    A titan mindentől független, egyedül az számít, hogy megölitek-e vagy sem. Ha igen, akkor kaptok mindig picikét erősebbet, maximum 12-es szintűig lehet eljutni. Az már nagyon erőset üt, nyilván olyan erős 5*-s hősökkel kell rendelkezz, ami lehetővé teszi, hogy meg tudd karcolni. Ennek függvényében változik a loot is. Minél magasabb a titán, minél több sebzést okoztál neki, annál jobb lootot kapsz. A titan refreshment poti nagyon hasznos, igen.
  2. Ascension tárgyakat szintén teljes mértékben véletlenszerűen tudsz kapni a játékban, mint minden mást. Lehet chestben, színes speciális chestben, titan lootként, most már war chestben, a kb. 2 hetente megjelenő rare quest az egyetlen, ami garantálja őket. Az pedig, hogy mi kell az ascendhez, minden hősnél elérhető információ.
  3. A monsters és heros részből egy mukkot nem értek. :smiley: Ám a válasz minden bizonnyal: nem.
  4. Játékos nevekre nem lehet keresni, de klánokra tudsz, viszont itt még van mit kiaknáznia a játéknak, és fog is szerintem, idővel. Az én klánom a Rogues & Misfits, ott megtalálsz, de így önmagában csak a defensive teamem fogod látni. Ha egyéb dolgok érdekelnek, ajánlom a csatornám, ott mindig van friss infó. :wink: